Terapeutické rodičovství

Studenti 3. ročníku Filozofické fakulty Univerzity Pardubice – katedry věd o výchově, připravili informační web pro všechny zájemce o terapeutické rodičovství.

Vstupte do světa terapeutického rodičovství, které pomáhá vytvářet pevné a zdravé pouto nejen mezi pěstouny a dětmi. Tento web je vytvořen pro všechny, kteří se o tomto tématu chtějí něco dozvědět, nebo získat potřebné informace.

Přínos terapeutického rodičovství pro pěstouny

Péče o děti, zejména ty s traumaty, může být náročná a stresující. Terapeutické rodičovství může pěstounům poskytnout nástroje k lepšímu zvládání stresu, vyhoření či jiných výzev spojených s péčí o děti. Samotná terapie může poskytnout vzdělání a dovednosti potřebné k péči o děti s různými emocionálními či zdravotními potřebami. Pěstouni se mohou naučit lepšímu porozumění dětským potřebám, a jak na ně adekvátně reagovat.

Terapeutické rodičovství je zaměřené na jedince, kteří se potýkají s určitými problémy, a to například v oblasti výchovy svých dětí. Terapeutické rodičovství může být nápomocné v různých oblastech jako například ve zlepšení komunikace se svými dětmi nebo dalšími problémy, které mohou narušovat rodinnou pohodu. Tento koncept také dává prostor samotnému dítěti projevit své názory či potřeby. Nadále je zaměřený na podporu a rozvoj rodinných vztahů, emocionálního zdraví a dovedností potřebných k úspěšné výchově dětí a řešení výzev, které se v rodině vyskytují.

zdroj: www.terapeutickerodicovstvi.com

Šance dětem přináší další informace k Terapeutickému rodičovství, včetně podcastu s Janou Kovařovicovou.

https://sancedetem.cz/terapeuticke-rodicovstvi

https://podcasters.spotify.com/pod/show/sancedetem/episodes/V-terapeutickm-rodiovstv-pracujeme-s-tm--co-nen-vidt-e2bo9j7/a-aajestv