Zaujalo nás - Most do bezpečí aneb pěstounská péče na přechodnou dobu zblízka

Organizace Vlaštovky z. s. poskytující poradenství, konzultace, vzdělávání, prevenci a další služby určené rodině, vydala v rámci projektu úžasnou publikaci, kterou doporučujeme.

„I odborníci, pro které je NRP známý terén, se občas potýkají s otázkami, zda je žádoucí, aby dítě po odchodu z PPPD udržovalo se svými přechodnými pěstouny nadále kontakt. Jindy řeší otázku, jak nastavit proces předávání dítěte, aby byli všichni spokojení a dítě přechod zvládlo bez úhony. Občas přicházejí otázky, zda má PPPD smysl u starších dětí. Čím více se touto sférou zabýváme, tím více otázek se vynořuje. Nás toto uvažování inspirovalo k psychologickému výzkumu. Chtěli jsme více porozumět aspektům PPPD, nahlédnout na problematické body, kterým je potřeba věnovat více pozornosti, a stejně tak pojmenovat přínosy a dobrou praxi této jedinečné profese.
Z našeho úsilí vzešla kniha. Zpracovává témata terapeutického rodičovství v PPPD, komplexního vývojového traumatu u dětí v PPPD, fungování systému PPPD v českých podmínkách, či potřeb aktérů v PPPD. Upozorňuje na zásadní momenty naší vlastní praxe s touto profesí a nastavuje jí zrcadlo.“

https://www.vlastovky-nrp.cz/news/publikace-most-do-bezpeci-aneb-pestounska-pece-na-prechodnou-dobu-zblizka/

e-kniha v pdf Most do bezpečí aneb pěstounská péče na přechodnou dobu zblízka